Пържен паниран хек

01/04/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132917924217
"Пържен, паниран - дайте го насам, не отказваме ние вкусен хек"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 697
  • Преглеждания за месеца291
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг хек
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата. Нарязваме я на парчета и я поръсваме със солта и черния пипер.

Всяко едно парче хек овалваме в брашното, после потапяме в яйцата, които предварително сме разбили, и накрая в галета.

Така правим с всички рибени парчета. Прибираме за малко в хладилника, за да стегне панировката. Поставяме тиган с олио, изчакваме да се затопли олиото и след това прибавяме рибата.

Пържим първо от едната страна, а след това обръщаме на другата.

Поднасяме нашия пържен хек с гарнитура по избор.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: