Пържена балтийска цаца

26/03/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132716022517
"Колкото по-вкусна е пържената цаца, толкова повече бира трябва да приготвите, а за тази вземете направо каса"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • цаца - 1 кг балтийска
  • брашно - 2 - 3 с.л. бяло
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Балтийската цаца почистваме и измиваме много добре.

В съд смесваме двата вида брашно заедно със солта и червения пипер. На котлона поставяме тиган, в който изсипваме олиото.

Изчакваме да се загрее добре и след това поставяме цацата, която предварително сме оваляли в сместа.

Подреждаме всяка рибка и пържим.

Когато е готова от едната страна, обръщаме и на другата.

След като извадим нашата пържена цаца, поставяме върху кухненска хартия. Подреждаме в чиниите с подходяща салата.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: