Бисквитена торта с крем Маскарпоне и лайм

20/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Ако ще ни каните на гости, искаме да ни почерпите с поне едно парче Бисквитена торта с крем Маскарпоне и лайм"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 942
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете прясното мляко в съд на котлона и оставете на заври. Добавете захарта и оставете да се разтопи, като разбърквате.

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с няколко капки прясно мляко. Добавете супена лъжица брашно и разбийте повторно. Сипете жълтъците в топлото мляко на тънка струйка и бъркайте енергично, докато яйченият крем започне да се сгъстява.

Свалете от котлона, добавете маслото на кубчета и ваниловата есенция. Разбъркайте, за да се разтопи маслото, и пресипете яйчения крем в плосък съд. Покрийте с прозрачно фолио, за да не се образува коричка, и оставете да се охлади за кратко.

През това време добавете щипка сол към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг с помощта на миксер. В отделен съд сипете сиренето маскарпоне и добавете 3-4 с.л. захар. Разбийте леко сиренето със захарта и настържете кора от половин лайм.

Добавете разбитите белтъци на части към сиренето, като обърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността им. След това добавете и яйчено-масления крем и бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Започнете да подреждате тортата като първо поставите ред от бисквитите на дъното на тавичката. Покрийте плътно с пласт крема и отново подредете бисквити. Редувайте до изчерпване на продуктите. Завършете бисквитената торта с пласт крем и поръсете с прясно настъргана кора от лайм.

Приберете бисквитена торта с крем Маскарпоне в хладилник за поне няколко часа преди сервиране.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: