Бяла риба на фурна и сос Холандез

19/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"И сос ще се научите да правите, и вкусна бяла риба да приготвяте"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 770
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Овкусете филетата бяла риба със сол и черен пипер от двете страни. Разбийте яйце за панировка, а в два отделни съда сипете брашно и хлебни трохи.

Първо овалейте филетата в брашното, след което потопете в яйцето и накрая покрийте с трохи.

Подредете рибата в тавичка и полейте с тънка струя зехтин. По желание подправете с лют пипер и прехвърлете във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Разполовете 300 г брюкселско зеле и го сложете да се вари в подсолена вода докато омекне.

За соса Холандез отделете жълтъците на яйцата и ги поставете в купа. Поставете съда на водна баня и започнете да бъркате енергично, докато жълтъците станат светли и започнат да се сгъстяват.

Започнете да добавяте поетапно маслото на малки порции без да спирате да бъркате.

Когато сосът добие гладка и хомогенна консистенция, свалете съда от водната баня. Добавете сока на половин лимон и сол на вкус и разбъркайте.

Прецедете брюкселското зеле от водата и го прехвърлете в загрят тиган на котлона. Добавете щедра бучка масло, подправете със сол и черен пипер и сотирайте за минута-две.

Извадете филетата бяла рибата от фурната. Подредете ги в чиния за сервиране, гарнирайте с масленото брюкселско зеле и залейте ястието с кадифения сос Холандез.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: