Чипс от червено цвекло

08/03/2019
Зорица
отЗорицаНовак3
"Здравословен чипс от червено цвекло - нямаме търпение да го опитате"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 567
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло се измива много хубаво и се обелва.

Нарязва се на тънки кръгчета. За тази цел аз използвам V-образно ренде.

Приготвят се две-три тавички с постлани в тях листове хартия за печене.

Кръгчетата цвекло се нареждат, без да се застъпват.

С помощта на спрей се напръскват със слънчогледово олио. Отгоре се поръсват с черен пипер, смляна морска сол и подправки по желание и на вкус (копър, пресован чесън, едро смляно сушено чили, мащерка, розмарин).

Фурната се загрява на 180-190 градуса и чипсът се пече на средна решетка до хрупкавост - около 15-20 минути.

Бързо, лесно, вкусно и здравословно!

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: