Рибена чорба с резене

07/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Да знаете само колко е вкусна Рибената чорба, когато към нея прибавите и малко резене, допълнително ще си поискате"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо562
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Найлейте 2 л вода в дълбока тенджера и сложете вътре рибената глава, костите и котлетите.

Подправете със сол и черен пипер. Прибавете зелената част на главата резене към бульона и оставете да ври на умерен огън.

Загрейте зехтин в дълбок съд. Нарежете лука, морковите, стръковете праз и целина и главата ряпа.

Прехвърлете всички зеленчуци в тигана и сотирайте. Накълцайте чесъна ситно и прибавете. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер и оставете зеленчуците да се задушават на умерен огън.

След това добавете ориза и запържете, докато зрънцата му станат прозрачни. Нарежете резенето на филийки и го прибавете в съда. Сипете консервата домати и оставете всичко да покъкри на умерен огън като разбърквате периодично.

Свалете съда с бульона от котлона. Извадете котлетите и рибената глава и изхвърлете костите.

Прецедете бульона през фина цедка и го излейте обратно в тенджерата. Върнете съда на котлона и прехвърлете вътре ориза и зеленчуците. Оставете супата да заври и гответе на умерен огън за кратко.

През това време отделете месото от рибните котлети и главата, като внимателно остраните всички кости. Оставете почистеното месо на страна.

Долавете бучка масло в рибената чорба, за да направите бульона по-плътен. Пуснете и няколко резенчета лимон. Накрая добавете и месото и свалете от котлона.

Гарнирайте с накълцан пресен магданоз и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: