Задушени пържоли в тенджера под налягане

27/02/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пържоли - 1 кг свинско бонфиле
  • вода - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 200 г
  • краве масло - 60 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват и натриват със сол и черен пипер на вкус. Задушават се в тенджера под налягане заедно с водата, бялото вино и маслото, докато омекнат напълно.

След това котлетите се прехвърлят в тавичка, поливат се със соса, в който са се задушавали, и върху тях се настъргва кашкавалът. Запичат се във фурна, докато кашкавалът се разтопи.

Консумирайте с чаша червено вино. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: