Класическа рецепта за палачинки

05/04/2013
iliqna991
отiliqna991Новак
"Класика в жанра Бързо, Лесно и Вкусно. За един хубав и усмихнат ден"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 945 235
  • Преглеждания за месеца55188
  • Преглеждания за седмицата21263
  • Коментирана69 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.

Загрейте тигана за палачинки. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина. Поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана.

Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката. Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.

Гарнирайте по желание.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 245 гласували
5 140
4 80
3 21
2 3
1 1
Дай твоята оценка: