Лаврак на скара

25/02/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор40717121972
"Здравословно ядене за минути - печете на скара и поднасяте със салата по избор - да ви е вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 322
  • Преглеждания за месеца553
  • Преглеждания за седмицата307
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лаврак - 400 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимони - за гарниране
  • лимонов сос - готов по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът се почиства от люспите и вътрешностите. Не отстранявайте главата на рибата.

Измива се добре с вода и се отцежда.

Лавракът се посолява със сол и черен пипер както отвън, така и в коремчето. Намазваме със зехтин и се оставя да престои така минимум 30 минути, за да се овкуси.

Печем на предварително загрят грил скара от двете страни до готовност.

При необходимост по време на печенето намазвайте рибата със зехтин.

При сервиране гарнирайте с резен лимон и чаша любимо вино.

Да ви е вкусно! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: