Свинско бонфиле с карамелно-винен сос и морковено пюре

26/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Свинско за душата - смела комбинация от вкусове и аромати, която ще ви плени от първата хапка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 873
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете свинското бонфиле от ципите и го нарежете на порции. Прехвърлете месото в съда, в който ще мариновате, и подправете със сол, черен пипер и зехтин. Добавете кориандъра, индийското орехче, кимиона, лютия червен пипер и супена лъжица горчица. Залейте с уискито и оваляйте месото добре в получената марината. Приберете месото в хладилника за 30 мин.

Сварете морковите в подсолена вода до пълно омекване. Отцедете от водата, добавете маслото, сметаната и щипка сол. Размачкайте до получаване на гладко пюре. Изстискайте вътре сока от половин портокал и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте отново. Похлупете, за да го запазите пюрето от моркови топло, и оставете на страна.

Извадете месото от хладилника. Загрейте бучка масло в тиган на котлона. Накълцайте скилидка чесън на ситно и прибавете в тавата с месото.

Изпържете бонфилетата в маслото от двете страни до златисто.

Извадете месото от тигана и го прехвърлете в чиния.

В мазнината от пърженето добавете супена лъжица кафява захар и оставете да се карамелизира. Сипете чаена чаша червено вино, пуснете няколко стръкчета прясна мащерка и оставете соса да заври и да се редуцира.

Сервирайте ястието, като оформите канапе от пухкавото пюре, отгоре подредите парчетата свинско бонфиле и полеете с винения карамелен сос.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: