Свински сърца с гъби и зеленчуци на тиган

23/02/2019
"И когато той каже - Подари ми сърцето си, веднага му донесете порция Свинско сърца с гъби и зеленчуци на тиган "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 415
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински сърца - 2 бр.
  • гъби - 300 г.
  • лук - 2 глави средно големи
  • моркови - 2 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • масло - 70 г
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 2 - 3 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистените свински сърца в тенджера под налягане до пълна готовност. Нарежете сварените сърца на филийки.

Почистете лука и морковите. Нарежете ги на подходящи парчета и ги задушете в маслото до омекване. Добавете почистените и нарязани на филийки гъби.

Разбъркайте и прибавете сърцата. Овкусете със сол, универсална подправка и черен пипер.

Добавете соевия сос, похлупете тигана с капак и оставете ястието да къкри на тих огън.

Гответе 3-4 минути, разбъркайте и добавете доматения концентрат. Разбъркайте и гответе още 5-6 минути.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: