Лазаня с кайма и сос Бешамел

31/01/2018
Пламен
отПламенНовак
"Тази лазаня е много близка до лазаня Болонезе, но наше скромно мнение доста по-сочна и вкусна е от нея. Едно е сигурно по-вкусно от домашното няма"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо398 784
  • Преглеждания за месеца17664
  • Преглеждания за седмицата3790
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 51 гласували
5 21
4 9
3 12
2 5
1 4
Дай твоята оценка: