Лучена супа с бяло вино и сирене

18/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър385111
"Класическо предложение за хапване от Френската кухня, което ви съветваме да приемете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едри полумесеци.

Загрейте зехтин и бучка масло в дълбок съд на котлона и поставете лука да се задушава. Добавете кафявата захар и разбъркайте. Оставете лука да омекне и да се карамелизира на умерен огън за няколко минути като бъркате през цялото време.

Отделете листенцата на стръкчетата мащерка. Накълцайте ги на ситно и прибавете към лука.

Нарежете пълнозърнеста багета на филийки. Настържете швейцарското сирене или кашкавал и разпределете върху филийките. Подредете в тавичка и изпечете във фурната.

Подправете карамелизирания лук със сол и черен пипер.

Нарежете скилидките чесън на ситно и прибавете. Добавете супена лъжица брашно и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Залейте с литър зеленчуков бульон и добавете чаена чашка бяло вино.

Намалете котлона и гответе супата за още половин час. Сервирайте френската лучена супа гарнирана със запечените филийки със сирене.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: