Мусака от тиквички с пухкава заливка

12/02/2019
"Когато една мусака е толкова сочна и вкусна, напълно оправдано е да излапате поне три порции "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 783
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате ситно нарязаните глави лук до омекване, след което прибавяте телешката кайма, разтворена в малко студена вода.

Запържвате за кратко и добавяте ориза и врялата вода. Прибавят се тиквичките, нарязани на кубчета, и задушаваме на умерен огън до изпаряване на част от водата.

Прибавят се доматите и подправките, продуктите се объркват много добре и се прехвърлят в подходяща тавичка.

Когато мусаката се позапече, се залива с яйцата, разбити с киселото мляко и се запича до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: