Мусака от тиквички с пухкава заливка
12/02/2019

отБисерка ЙосифоваНовак
"Когато една мусака е толкова сочна и вкусна, напълно оправдано е да излапате поне три порции "
- Приготвяне
- Готвене
- Тotal
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- лук - 2 глави
- кайма - 300 г телешка
- ориз - 1 к.ч. бланширан
- вода - 2 к.ч. вряла
- тиквички - 4 бр.
- домати - 1 консерва, малка
- черен пипер
- чесън - на прах
- копър
- олио
- за заливката
- яйца - 2 бр.
- кисело мляко - 1 ч.ч.
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Задушавате ситно нарязаните глави лук до омекване, след което прибавяте телешката кайма, разтворена в малко студена вода.
Запържвате за кратко и добавяте ориза и врялата вода. Прибавят се тиквичките, нарязани на кубчета, и задушаваме на умерен огън до изпаряване на част от водата.
Прибавят се доматите и подправките, продуктите се объркват много добре и се прехвърлят в подходяща тавичка.
Когато мусаката се позапече, се залива с яйцата, разбити с киселото мляко и се запича до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.[ подобни рецепти тук ]
Запържвате за кратко и добавяте ориза и врялата вода. Прибавят се тиквичките, нарязани на кубчета, и задушаваме на умерен огън до изпаряване на част от водата.
Прибавят се доматите и подправките, продуктите се объркват много добре и се прехвърлят в подходяща тавичка.
Когато мусаката се позапече, се залива с яйцата, разбити с киселото мляко и се запича до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg