Пияна торта с бяло вино

12/03/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 8 с.л. пудра
  • брашно - 8 с.л.
  • За сладкия крем
  • яйца - 6 жълтъка
  • вино - 250 мл
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонова кора
  • яйца - 6 белтъка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от яйцата, пудрата захар и брашното, изсипете го в тава и го изпечете във фурната.

Изсипете в тенджерка жълтъците, виното, захарта, ванилията и лимоновата кора и бъркайте на загрят котлон, докато крема се сгъсти.

Свалете го, разбъркайте го още малко и докато е горещ, го изсипете върху изстиналия блат за торта.

Залейте с разбитите белтъци и върнете във фурната на грил, докато леко се зачервят. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: