Панирани пълнени чушки по мексикански

14/03/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 500 г зелени
  • чушки - 2 бр. много люти
  • домати - 500 г
  • лук - 4 глави, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • сланина - 200 г
  • сирене - 200 г натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 1 к.ч. прясно или вода
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В силно загрятото олио изпържете зелените чушки и когато изстинат, ги обелете и почистете от семето.

Напълнете ги с натрошеното сирене, потопете ги в яйцето, разбито с брашното, и ги изпържете.

Запържете в малко олио настъргания лук, добавете обелените и наситнени домати, нарязаната на кубчета сланина, солта, захарта, черния пипер и накълцаните люти чушки.

Когато сосът остане на мазнина, е готов. Поднесете го към вече готовите панирани чушки.

Поръсете ястието със ситно нарязания магданоз и го сервирайте пълнените чушки.
[ подобни рецепти тук ]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: