Панирани миди с два вида сос за топене

02/02/2019
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач198513642
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 056
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • миди - 1 кг ядки, най - добре от скандинавските страни
  • яйца - 4
  • царевично брашно - 1 ч.ч. марка 1100
  • слънчогледово масло - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • чили сос - 1 с.л. силен
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се измиват и подсушават. Чесънът се счуква на кашица с малко сол.

Яйцата се разбиват със зехтина и две щипки сол.

Мидите се овалват в яйце-брашно-яйце и се пържат в маслото в дълбок съд с малък диаметър. Приготвят се сосовете.

Пикантен сос – горчица, чили сос и 1 с.л. лимонов сок.

Чеснов сос – сметана, чесън, 1 сл.л. лимонов сок и сол.

Добро допълнение към това ястие е чаша сух Траминер.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: