Кюфтета от праз и картофи

12/02/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан на дребно праз се посолява и се стрива с ръце, след което се задушава в дълбок тиган в половината растително масло.

Обелените и настъргани на ренде картофи се сваряват в млякото с добавка на щипка сол, след което се смачкват с вилица.

Смесват се със задушения праз, прибавят се 2 супени лъжици галета, 1 яйце, сиренето, черен пипер, магданоз и сол.

Сместа се омесва и от нея се правят кюфтета, които се овалват в брашното, панират се в разбитото яйце и в галетата и се изпържват в много гореща мазнина до златисто оцветяване.

Зеленчуковите кюфтета се поднасят с кисело мляко, подлучено с чесън или с лютеница, смесена със суров праз, посолен и стрит леко с ръце.

[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: