Ребърца Барбекю

01/02/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру13355744179
"Винаги е време за сочни ребърца, приготвени на барбекю, послушайте ни и няма да сгрешите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 547
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 бр. цели (1.200 кг)
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сос барбекю - 70 г
  • черен пипер - 1 ч.л. или на вкус
  • червен пипер - 1 к.л.
  • пиперково пюре - 2 с.л.
  • бренди - 2 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. + др. подправки по избор
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра могат да станат невероятно крехки и вкусни по тази рецепта, без да се налага да работите много по нея и без излишно да губите време.

Наричат се Ребърца Барбекю, не защото се приготвят на барбекюто, а заради соса, който присъства в рецептата и е основният протагонист, чиито вкус доминира.

Най-важното условие е да изберете хубаво и качествено месо, голяма ивица свински ребра, по които да има и сланинка.

Не режете ивицата на отделни ребърца, а я оставете цяла. Натъркайте със черен и червен пипер и захарта.

Отделно разбъркайте соса барбекю с пиперковото пюре, брендито, солта, розмарина и другите подправки. За по-изразен сладникав вкус може да добавите още от кафявата захар или пък лъжица хубав мед.

Намажете обилно ребрата с тази смес, а ако не ви стигне винаги можете да приготвите още малко.

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за няколко часа, може и за една нощ.

Когато дойде време да приготвите свинските ребърца, оставете ги извън хладилника 30 минути, за да се отпуснат, важно е да не са студени, когато ги пъхнете във фурната.

Сложете в тавичка, на дъното сипете около 150 мл вода и завийте с алуминиево фолио.

Печете на 200 градуса около 1 час и половина, после махнете фолиото и допечете до приятен загар, още около 30 минути.

Наглеждайте си ги постоянно, за да доливате по малко водичка, най-вече, за да няма неприятни загаряния по дъното на тавата.

Времето за изпичане също трябва да се контролира в зависимост от дебелината на ребрата и слоя мазнинка по тях.

Когато извадите от фурната, завийте със фолиото за 10 минути преди да сервирате.

Поднесете печените свинските ребърца с пържени картофки и забравете за диетата поне за ден :)

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 10 гласували
5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: