Пържен хек с царевично брашно

31/01/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132917924217
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 559
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • хек - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата в купа и ги разбиваме.

Към царевичното брашно прибавяме черния пипер и разбъркваме.

Почистваме рибата от вътрешностите и нарязваме на колелца.

Всяко едно парче риба хек потапяме първо в яйцето и след това в царевичното брашно.

В тиган с олио поставяме парчетата риба и пържим от двете страни.

Поднесете пържения хек с лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: