Класически орехов сладкиш Агнес

07/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Любимият на няколко поколения Орехов сладкиш Агнес отдавна вече се е превърнал в истинска класика "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 745
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата108
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците и белтъците на 4 яйца. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер.

В друг съд поставете 200 г меко масло и чаена чаша пудра захар. Добавете чаена лъжичка ванилова захар и разбийте до получаване на светъл и пухкав крем.

Обединете маслената смес с белтъците, като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността. Добавете постепенно чаена чаша брашно и чаена чаша орехи.

Пресипете сместа за сладкиша в тавичка и изпечете на 180 градуса за половин час.

За глазурата разбийте жълтъците с чаена чаша пудра захар.

Залейте напълно охладения сладкиш Агнес с глазурата и оставете да се изсуши напълно за една нощ или на 40 градуса във фурната за час.

Нарежете Агнеса на парчета, гарнирайте с цели орехови ядки и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: