Пиле с ориз в тенджера под налягане

29/01/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете кокошката, поръсете с малко черен пипер, полейте с лимоновия сок и маслото и сложете резенче лимон вътре в пилето.

Сложете я в тенджера под налягане заедно с водата, прибавете нарязаните моркови, целина и магданоз, затворете тенджерата и варете 5 мин., след като започне да свисти.

Свалете налягането, като поставите тенджерата в студена вода.

Извадете пилето, прецедете бульона, прибавете още 250 мл вода и го върнете в тенджерата.

Загрейте до кипване и пуснете ориза и пилето, затворете тенджерата и след като започне да свисти, варете 5 мин.

Охладете тенджерата при стайна температура.

Бульонът може да сгъстите с малко брашно.

Пиле с ориз - класика в жанра! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: