Пълнени сушени пиперки със зрял фасул и ориз

09/03/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак447
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се сварява и се смесва със запръжката, приготвена от лука, задушен в 3 супени лъжици растително масло, доматеното пюре, червен и черен пипер, с която ври десетина минути.

Посолява се и се наръсва с магданоз.

В останалото масло се задушава празът, нарязан на ситно, а като омекне, се добавят оризът и червен пипер.

Сместа се посолява и се залива с 1 чаена чаша гореща вода.

Когато оризът попие течността, плънката се отстранява от огъня. С нея се смесва бобът.

Наръсва се с магданоз и се пълнят попарените и почистени от семената сушени чушки.

Напълнените пиперки се слагат в тавичка.

По желание се слагат по 1– 2 лютиви пиперчици.

Ястието се запича около 20 мин.

Поднася се с кисело зеле, наръсено с червен пипер и растително масло или с лютеница. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: