Свински ребърца на скара

19/02/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • месо - 1 кг свински ребра
  • доматен сок - 400 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л, пресен, настърган
  • чесън - 4 скилидки, счукан
  • вино - 1 к.ч, сухо бяло
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете излишната тлъстина и жилите от ребрата и ги нарежете на парчета.

В тиган смесете виното, доматения и соевия сос, меда, чесъна, джинджифила и солта и разбъркайте.

Добавете ребрата и след като сместа кипне, задушете около 15 мин.

Прехвърлете цялата смес в порцеланов съд и след като се охлади, покрийте с фолио и оставете в хладилника за една нощ.

Печете ребрата върху горещата скара около 15 минути, като ги обръщате и мажете със соса.

Поднесете ребърцата с картофена салата. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: