Постна мусака без заливка

15/03/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и след 30 мин. се отцеждат от горчивия сок. Изпържват се в силно загрятото растително масло до полуготовност.

Тиквичките се нарязват на филии и се изпържват леко. Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват, а доматите се нарязват на кръгчета.

В малка тавичка се нареждат последователно патладжани, пиперки и тиквички, а между редовете се слагат нарязаните лук, чесън и магданоз, черният пипер и доматите.

Ястието се покрива с останалите домати, смесени с мазнината от пърженето и посолени на вкус.

Печем мусаката в умерена фурна 25 – 30 мин. като се долива отстрани виното. Брашното се размива в студена вода и се изсипва равномерно върху ястието, което се наръсва с червения пипер и се пече още десетина минути.

Поднася готовата постна мусака със салата от картофи.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: