Бобени кюфтета със сос

26/01/2019
Марияна
отМариянаМастър Шеф7522616276
"Пригответе ги и няма да има нужда да подканяте - хайде хапни още едно кюфте, баби, ей така, без хляб "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 121
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В три отделни купички си слагаме яйцето, което разбиваме много добре с виличка. Във втората галетата и в третата брашното. Отделяме ги настрана - ще са ни нужни за овалване на кюфтета. Първо овалваме в брашно, после в яйце и накрая в галета.

В купичка слагаме киселото мляко, майонезата и разбъркваме с лъжичка. Добавяме сол, черен пипер и чесън на прах според вкуса и разбъркваме добре. Изливаме соса в подходящ съд.

Сварения бял боб от буркан го прецеждаме от течността му. Слагаме го в купа и го намачкваме с уред с дупки. Почистваме лука и го нарязваме на ситно.

Моркова също го почистваме и го нарязваме на ситно. Към боба слагаме моркова и лука.

Добавяме чубрицата, магданоза, джоджена, солта и черния пипер. Объркваме добре всичко с голяма лъжица.

В купичка с вода си намокряме ръцете и оформяме 10 бр. зеленчукови кюфтета с еднаква големина. Всяко кюфте поотделно, като го направим, го овалваме в брашно, после яйце и накрая галета. Внимаваме да не се разпадне.

Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме във фризера да стегнат за около час.

В тиган слагаме олиото и маслото, за да се сгорещи. Пържим кюфтета до приятен загар от едната страна, после ги обръщаме от другата страна.

Топлите кюфтета нареждаме в чиния и поднасяме със соса. Хапваме топли и да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: