Паламуд на фурна с бяло вино

28/01/2019
Радина
отРадинаНовак27
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо828
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда и го нарежете на удобни за Вас парчета. Махнете кожата и натрийте парчетата с пипера и солта.

Задушете лука, нарязан на кръгчета, в малко вода, заедно с нарязания на ситно чесън.

В леко намазнена тава наредете лука с чесъна, отгоре сложете паламуда и сложете няколко листенца от дафиновия лист.

Залейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви).

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Когато е готова рибата, извадете с решетъчна лъжица заедно с лука, поставете в чиния и наредете кръгчета лимон върху рибата.

Поднесете печената риба със свежа салата или картофена салата.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: