Козунак в хлебопекарната Разкош

23/01/2019
"Забравете за стоте удряния в масата, най-вкусният козунак се прави само с едно натискане на копчето - вижте как "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161 290
  • Преглеждания за месеца2342
  • Преглеждания за седмицата332
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • краве масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 65 мл топло
  • мая - 22 г прясна (разтваря се в прясното мляко)
  • яйца - 2 бр.+ 1 белтък разбити
  • брашно - 420 г
  • захар - 100 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • ванилия - 2
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, настъргана (слага се при сигнала)
  • за отгоре
  • жълтък - останалият 1
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • захар - кристална + няколко капки вода за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно! Рецептата е много точна и трябва да се изпълни без да добавяте още захар, брашно или друго, в противен случай рискувате резултатът да не е добър.

Вместо прясна мая може да използвате или 1 пакетче (7 г) суха мая в брашното.

Продуктите се слагат в контейнера в реда, в който са написани.

Пече се на програмата за козунак (3 ч. и 17 мин), грамаж 750, изпичане H.

Който няма програма Козунак, да пече на Сладък хляб. Преди да започне последното втасване (80 минути след началото на програмата и някъде 2 часа до края и), тестото за козунак се вади и се сплита.

Връща се в контейнера и се намазва с разбития жълтък + 1 с.л. прясно мляко и се поръсва с кристалната захар.

След това продължавате програмата.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: