Солен кекс с царевица

23/01/2019
Сготви с мен
отСготви с менНовак5
"Това е от онези специални кексове, които може да хапвате сутрин, обед и вечер и все ще са подходящи и вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги разбиваме (с миксер, пасатор или вилица), добавя се бакпулверът и млякото и се разбърква.

Нарязва се колбасът и киселите краставички на ситно, настъргва се кашкавалът, сиренето или се натрошава, или се настъргва.

Всичко се добавя към яйчената смес, обърква се всичко, добавя се сол (на вкус, слагам 1 щипка, но ако сиренето Ви е солено, препоръчвам да не слагате сол), чубрица и се добавя брашното до получаване на гъста каша ( слагам пълнозърнесто и пшенично брашно).

Намазва се тавичката с масло, поръсва се с брашно, изсипва се сместа за соления кекс и се пече на 180-200°C.

Добър Апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: