Свински котлети с кисело зеле и вино

22/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
"Свинско и кисело зеле - очаквано добра комбинация, особено ако добавите и пивко домашно вино "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 341
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона.

Подправете котлетите със сол и черен пипер от двете страни. Запържете ги до златисто от всяка страна за кратко. Прехвърлете котлетите в чиния.

Намалете котлона. Обелете и нарежете морковите на едри парченца. Наситнете чесъна и лука и прибавете зеленчуците в тигана. Подправете със сол и черен пипер, сладък и лют червен пипер.

Задушете за кратко, докато зеленчуците поомекнат. Нарежете киселото зеле и го прибавете в тигана.

Пуснете в съда и дафиновите листа. Добавете две-три зърна карамфил. Налейте бялото виното и сипете горчицата.

Разбъркайте и гответе зелето на бавен огън до омекване за 15-20 минути.

Върнете котлетите в съда, похлупете и гответе за още 10-15 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: