Баница с праз, леща и млечен сос

23/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
"Дайте ни само малко простор, а ние ще приготвим разкошна баница с уникална плънка, каквато не сте опитвали досега "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо640
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете червената леща в подсолена вода до полуготовност. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Нарежете праза на ситно и го сотирайте, докато омекне леко, без да покафенява. Добавете захар, сол и черен пипер. Сипете нахута. Отцедете сварената леща и добавете и нея в съда с плънката. Овкусете с кимион и сотирайте за още няколко минути.

Поставете кора за баница на плота и намажете със зехтин, слепете с втора кора и отново намазнете. Поставете от плънката, завийте на руло и поставете в тавата.

Повторете с останалите кори и плънка, оформяйки вита баница.

Отделете жълтъка на яйцето, добавете 2-3 с.л. сметана или прясно мляко и намажете баницата. Поръсете със сусама и изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за 25-30 минути.

За соса към баницата намачкайте сиренето в купичка. Добавете киселото мляко и заквасената сметана. Нарежете магданоза на ситно и прибавете в соса и разбъркайте. Подправете с черен пипер, изстискайте сок от лимон и разбъркайте финално. Сервирайте, като полеете с няколко капки зехтин.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: