Ципура с подправки и масло на скара

12/01/2019
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор39616821662
"Няма по-вкусна риба от онази, която сте приготвили с много любов, масло и подправки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 027
  • Преглеждания за месеца400
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се изчиства от люспите и вътрешностите, измива и отцежда от водата.

Овкусява се отвътре и отвън с пушена сол, черен пипер, риган и се намазва със зехтин.

Поставя се в тавичка, завива се със стреч фолио и се оставя минимум 30 минути на хладно.

Маслото разделяме на две половинки (плочки). Едната я слагаме в коремчето на рибата заедно със стръковете копър и магданоз.

Поставяме ципурата на добре загрята скара. Пече се и от двете страни средно по 8-9 мин.

Изпечената ципура се сервира веднага с плочка краве масло поставено върху нея.

Гарнирайте с резен лимон. По желание полейте с готов лимонов сос.

Да ви е вкусно! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 5 гласували
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: