Пухкав Добруджански Бюрек

12/01/2019
София В.
отСофия В.Новак131420
"Всеки може да се превърне в майстор на пухкавия Добруджански Бюрек с тази изпитана рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 991
  • Преглеждания за месеца475
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме плънката за баницата, като натрошаваме сиренето, а към него добавяме киселото мляко със содата бикарбонат и едно яйце.

Стопяваме маслото и започваме да редим баницата.

В намазана с масло тава се нареждат 1/3 от корите, като всяка кора се намазва с масло.

Следва ред плънка, 2/3 от корите, плънка и накрая последните кори.

Баницата се нарязва ветрилообразно и се залива със заливката, която се приготвя от прясното мляко в което са добре разбити 4 яйца.

Пече се на 180 градуса около 45 мин. Добруджанският бюрек се поднася топъл.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: