Зимна топла картофена салата с праз

11/01/2019
Зорица
отЗорицаНовак
"Вино вадим, а вие слагайте масата, че тази картофена салата с праз се яде топла "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 978
  • Преглеждания за месеца3977
  • Преглеждания за седмицата170
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 8 бр. еднакви на размер (около 1 кг)
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • праз - 1 - 2 тънки и крехки стръка
  • ябълков оцет - 1/3 к.ч.
  • копър - 1/4 к.ч. чаша ситно нарязан
  • пилешки бульон - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 1/4 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В среден размер тиган добавете 1 супена лъжица олио или зехтин и запържете за кратко нарязания на кръгчета праз лук, добавете щипка сол.

След като празът се позадуши, дръпнете тигана от котлона и добавете към него ябълковия оцет.

Добавете горещия пилешки бульон и прясно смлян черен пипер на вкус. Върнете тигана на котлона, на ниска степен.

Сварете картофите в леко подсолена вода до готовност, отцедете ги и ги обелете. Нарежете картофите на едри кубчета и ги прехвърлете в голяма купа. Добавете горещата смес от тигана към картофите. Разбъркайте хубаво картофената салата и оставете да се овкуси за 5 минути.

Добавете 1/4 кафена чаша зехтин, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте салатата.

Поднесете зимната картофена салата с праз топла. Може да я използвате и като гарнитура за ястия с месо или риба.

Добър апетит![ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: