Пълнени патладжани с бял сос

09/01/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 1 с.л. краве
  • сушени домати - 1 шепа
  • брашно - 2 с.л.
  • мляко - 50 мл прясно
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте измитите и нарязани на две по дължина патладжани, посолете и оставете да постоят известно време, за да се отдели горчивия им сок.

Запържете брашното в горещото масло, разредете с малко прясно мляко и топла вода, прибавете нарязаните сушени домати, разбъркайте добре кашата и я посолете.

Сложете измитите половинки патладжани една до друга в намазнена тава, напълнете ги с гъстата каша, поръсете с настъргания кашкавал и запечете във фурната.

Наредете пълнените патладжани в плато. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: