Бавно печено агне с натурален вкус

08/01/2019
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120525
"Ето това е - най-вкусното агнешко с вкус като от едно време - не се облизвайте, а записвайте "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо164 781
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • агне –около 6 кг /половин агне/
  • сол - 1 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л
  • зехтин - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л
  • бульон - 350 мл зеленчуков
  • За гарнитура
  • картофи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа зехтина със солта, черен и червен пипер и разбъркайте.

Поставете месото в голяма тава и хубаво втрийте подправките в агнешкото, около него сипете и бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и поставете в загрята фурна на 200 градуса за 20 мин, след което намалете на 160 градуса и гответе два часа и половина или до готовност. По време на печенето е добре да обливате месото, за да не се изсуши.

Накрая махнете фолиото, проверете готовността на месото с вилица, трябва да е крехко и да се отделя от костта, при необходимост го допечете още.

За перфектен загар на вашето агнешко печено и хрупкава кожичка ще трябва да печете без фолиото за още 30 мин, като увеличите градусите.

Бележки: Ако желаете, може да обелите половин килограм картофи, нарежете ги и ги добавете към бавно печеното агне 40-50 мин преди края на печенето.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 6 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка: