Крем с кисело мляко и мандарини

20/03/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак696
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме мандарините. Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците със захарта на сняг, след това добавяме киселото мляко, фантата – 250 мл, мандарините и настърганата портокалова кора.

Поставяме желатина да набъбне 5 минути в студена вода, леко го изстискваме и загряваме заедно с останалата фанта при леко бъркане. Разтворени желатин прибавям към останалата смес.

И оставяме на студено 15 минути. Разбиваме двата жълтъка с щипка сол и ги добавяме към общата изстудена смес. Цялата смес сипваме в купички и слагаме нашия желиран десерт на студено поне 1 час.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: