Рязано кисело зеле
12/02/2019

отЯнка ГорановаНовак
- Приготвяне
- Тotal
- Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Начин на приготвяне
Рецептата е за 5 буркана по 3 литра.
Почистеното и измито зеле нарязваме на тънки ивици, като отстраняваме кочаните и твърдите жили.
Всеки 3 кг зеле слагаме в голям емайлиран съд и разбъркваме добре със солта и кимиона, докато омекне.
После натъпкваме зелето в буркана, докато пусне от сока си. Затваряме плътно бурканите с пластмасови капачки.
Поради това, че ферментацията започва, бурканите се оставят три пръста празни отгоре, за да не протече.
[ подобни рецепти тук ]
Почистеното и измито зеле нарязваме на тънки ивици, като отстраняваме кочаните и твърдите жили.
Всеки 3 кг зеле слагаме в голям емайлиран съд и разбъркваме добре със солта и кимиона, докато омекне.
После натъпкваме зелето в буркана, докато пусне от сока си. Затваряме плътно бурканите с пластмасови капачки.
Поради това, че ферментацията започва, бурканите се оставят три пръста празни отгоре, за да не протече.
[ подобни рецепти тук ]
Източник: ezine.bg