Пилешки кекс

25/01/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилето и го обезкостяваме внимателно. Смиламе месото или го нарязваме на съвсем ситно.

Разбъркваме го с наситнения лук, добре измития ориз, смлените орехови ядки и сварените и ситно натрошени кестени.

Всичко това разбиваме с 1 ч.ч. бульон от варенето на пилето, в който сме добавили доматеното пюре, черен пипер, ситно нарязаните листа от целина и сол на вкус.

Изсипваме сместа в огнеупорна правоъгълна форма за кейк, като предварително сме обвили съда с алуминиево фолио.

Печем в умерена, предварително сгорещена фурна около 30 минути. 10 минути след като извадим ястието от фурната, го обръщаме върху дъска или плато.

Поднасяме го цяло или нарязано на филии, придружено с подходящ сос.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: