Патешко месо с кисело зеле на фурна

30/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
"Забравете за пилето, най-вкусното зимно ястие, което може да опитате е Патешко месо с кисело зеле на фурна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 348
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата43
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на дребно и го овкусете с червения пипер. Нарежете лука и бекона на дребно, а гъбите на тънки парчета.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете бекона за около 3 мин. Добавете лука и гъбите и гответе още около 5 мин, като разбърквате периодично.

Добавете ориза и малко вода и оставете ястието да се задуши по капак за около 5-10 мин. Изсипете ястието на дъното на дълбока тава. Овкусете със сол и черен пипер.

Поставете патицата върху сместа и около нея и върху нея сложете от киселото зеле. Сипете около 300 мл. вода.

Захлупете плътно с фолио за печене и сложете в загрята фурна на 180 градуса. Печете около 150 мин.

След това отстранете фолиото и печете още около 40 мин., докато печената патица се зачерви апетитно.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: