Пълнени яйца на фурна

16/05/2019
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът се измива, нарязва на ситно и се задушава със ситно нарязания зелен лук и щипка сол в половината от кравето масло.

Наръсва се с брашното и се разрежда със студеното прясно мляко. Подправя се на вкус с черен пипер.

Твърдо сварени яйца се разрязват по дължина, изваждат се жълтъците, размачкват се с вилица, посоляват се, прибавят се с черен пипер и горчица и се разреждат с 3 – 4 супени лъжици прясно мляко на кашица.

Белтъчените половинки се нареждат в малък съд, намазан с мазнина, и се напълват с пюрето.

Заливат се с кашицата от жълтъците, наръсват се с галетата, кашкавала и останалото масло и се запичат във фурната, докато върху яйцата се образува коричка.

Ястието се поднася с цедено мляко. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: