Пържен чернокоп с царевично брашно

30/12/2018
"Тайната на хрупкавия пържен чернокоп е в царевичната коричка, може да добавите и щипка мерак "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 708
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чернокоп - 6 бр.
  • сол - за осоляване
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - 300 мл за пържене
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чернокопа от вътрешности и люспи. Измийте го под течаща вода. Осолете го със сол от всички страни. Оставете рибата за около 30 минути, за да си поеме от солта.

Измийте отново рибата и я подсушете с домакинска хартия.

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Оваляйте всяка рибка в царевично брашно, изтупайте излишното и изпържете до златисто от двете страни. Отново отцедете рибата върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднесете с парчета лимон и подходяща гарнитура.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: