Локумки с мас и кисело мляко

31/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаНовак
"Не правете компромиси и не заменяйте маста с друго, най-вкусните локумки се правят именно с мас и кисело мляко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции35
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 626
  • Преглеждания за месеца24536
  • Преглеждания за седмицата953
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • мас - 240 г свинска
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • захар - 110 г
  • сода - 1 ч.л. равна, бикарбонат
  • локум - 300 г
  • брашно - 450 г
  • за овалване
  • пудра захар - 150 г
  • ванилена захар - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително извадете продуктите на стайна температура за около час.

Загасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцето със захарта. Добавете киселото мляко със содата и маста. Пресейте брашното и го добавете към сместа. Замесете меко тесто. Разрежете го на части.

Разточете едната част на кръг или правоъгълник по избор и нарежете на дълги и тънки триъгълници. В широката част поставете малко локум и навийте като кифличка. Направете така с цялото тесто.

Подредете в тава застлана с хартия за печене и изпечете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато порозовеят.

Тъй като моите локумки станаха с големина на кифличка ги пекох за около 25 мин. Ако ги направите по-малки, времето за печене трябва да е около 12-15 мин.

При готовност извадете и оваляйте хубаво в пудра захар, смесена с ванилия. Приберете в кутия за съхранение.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: