Сладкиш с ябълки по швейцарски

02/12/2018
Хриси
отХрисиНовак
"Днес ще се храним както швейцарците, затова ще ви предложим този прекрасен домашен швейцарски сладкиш, който е истинска наслада "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо110 440
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата195
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Постете гриса в горещо мляко и го варете около 3 минути, бъркайки непрекъснато. След това оставете да се охлади. Смесете омекналото масло със захарта и разбийте до получаване на пяна.

Постепенно прибавете жълтъците и 60 г нарязани бадеми, стафидите и канелата. Смесете жълтъчената смес с кашата от грис, обелените и нарязани на тънки парченца ябълки. Най-накрая прибавете разбитите на твърд сняг белтъци.

Поставете полученото тесто в намазана с мазнина и поръсена с галета форма и печете в слаба фурна.

След като е готов украсете ябълковия сладкиш с останалите бадеми.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 25 гласували
5 15
4 7
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: