Заек плакия по френски

25/01/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на парчета. Сланината се реже на дребни парчета и се стопява в тенджера, изваждат се пръжките, а в мазнината се запържват главите ситно нарязан лук до златисто.

Пръжките се връщат при запържения лук, а също и месото. Заливат се с малко вода, прибавят се сол, черен пипер и мащерка и се оставя да ври на слаб огън около 2 часа.

След това се прибавят стафидите и сушени сините сливи, които трябва да са без костилка и предварително накиснати в чаша с ракия.

Заекът плакия се оставя да къкри още 1 час.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: