Бамя с лимонов сок

18/01/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак445
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава в растителното масло в 1 супена лъжица топла вода.

Прибавят се лимоновият сок, виното и почистената от дръжките и измита бамя.

Добавят се 1 чаена чаша гореща вода и сол на вкус.

Ястието ври на тих огън, без да се разбърква, около 20 мин.

Варената бамя се наръсва с магданоз и се поднася студено.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: