Постна содена питка

20/12/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваГотвач1873012
"Задължителен гост на трапезата за Бъдни вечер е содената питка - постна, но вълшебно вкусна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 946
  • Преглеждания за месеца569
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тази Постна содена питка в пресято брашно, добавете сода бикарбонат и сол. Разбъркайте и в средата направете кладенче. В него добавете половината газирана вода и олио.

С постепенно добавяне на останалата газирана вода, замесвате меко тесто. Оформете тестото на топче и го сложете в тава намазана с олио. Покрийте и оставете 20 мин., да си почине. Включете фурната да се загрява на 250 градуса.

Без да се примесва тестото, се притиска леко с върха на пръстите да се разшири, колкото е голяма тавата. Печете содената питка веднага в загряна фурна на 250 градуса 10 мин., след това намалете на 180 градуса и печете до готовност.

Прекрасна постна питка - опитайте! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: