Дивеч с дюли и моркови

10/06/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • дивечово месо - 750 г
  • сланина - 100 г
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • керевиз - 1 глава, малка
  • дюли - 2 бр.
  • домати - 4 бр. пресни или пюре
  • лук - 4 глави
  • свинска мас - 50 г
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • дафинов лист - 5 бр.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне.

Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук, моркови и керевиз и задушавайте, докато омекнат.

Сложете месото при задушените зеленчуци, залейте с гореща вода, докато ги покрие и прибавете дафиновите листа, зърната черен пипер и бахар.

Варете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода.

След около 1, 5 часа добавете целите обелени картофи, обелените и нарязани на парчета дюли, нарязаните домати, виното и солта и варете до готовност на дюлите.

Подходяща гарнитура за ястието е картофено пюре или туршия. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: