Запеканка с паста, кайма и чери домати

16/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
"Страхотна е тази запеканка - няма да спрете да ядете, докато не я ометете цялата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 819
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • доматен сос - 600 мл
  • паста - 300 г пене или по избор
  • кашкавал - 100 г
  • чери домати - 100 г
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете леко за около 2 мин. лука и чесъна.

Добавете каймата и пържете, докато разбърквате и натискате с шпатула, докато стане на трохи и промени цвета си или около 10 мин.

Добавете соса Уорчестър, ригана, босилека, доматения сос и щипката захар. Намалете температурата и варете соса около 10 минути, докато леко се редуцира.

Междувременно сварете пастата според инструкциите на производителя и отцедете. На дъното на тава сипете половината от доматения сос с каймата, отгоре сипете сварената паста и върху нея остатъка от соса.

Най-отгоре разпределете настъргания кашкавал и подредете чери доматчетата, срязани на половини. Запечете във фурна за около 20 минути на 200 градуса. Поднесете запеканката топла.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: