Телешко с вино и лук

07/06/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се разтопяват 3 с.л. масло. Добавя се месото и се запържва до златисто, от всички страни. След това се прехвърля в глинен гювеч.

Добавят се лукчетата, гъбите и подправките. Ястието се посолява, полива се с виното и бульонът и се кипва. Глиненият съд се захлупва и то се пече 1 час.

Месото, лукчетата, гъбите и ароматните подправки се изваждат. Останалото масло се разбива с брашното, малко по малко се добавят към соса и той се вари с непрекъснато бъркане до сгъстяване. Добавят се сметаната и сол.

Брендито се запалва в съд и се сипва върху месото. Оставя се, докато пламъците изчезнат.

Готовото задушено телешко се посипва със соса. Сервира се и с лукчетата и задушените в масло гъби, украсено с магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: